Algemeen
-
Hoe houden wij ouders op de hoogte?
We informeren ouders/verzorgers over alle belangrijke gebeurtenissen op school én over het wel en wee van het kind. Wij stellen het ook erg op prijs als ouders ons van belangrijke gebeurtenissen thuis op de hoogte houden. Een goede samenwerking tussen school en thuis bevordert het welbevinden van een kind. Wij houden op diverse manieren contact met je.
Informatieavond
Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle ouders van alle groepen een uitnodiging voor een informatieavond. Daar hoor je alles over algemene en specifieke groeps- en schoolzaken.Warmwelkom gesprekken
Aan het begin van het nieuwe schooljaar worden alle ouders uitgenodigd voor een warmwelkom gesprek. In dit gesprek bent u als ouder aan het woord om te vertellen over uw kind.Rapporten en rapportgesprekken
In november gaat het eerste rapport mee naar huis toe. In dit rapport staat vooral de sociaal-emotionele ontwikkeling en de werkhouding centraal. Bij dit rapport zit vanaf groep 4 ook een uitdraai van de CITO toetsen die in oktober afgenomen zijn. Het eerste rapportgesprek is facultatief.In maart/april gaat het tweede rapport mee naar huis toe. In dit rapport staat zowel de sociaal-emotionele ontwikkeling als de cognitieve ontwikkeling centraal. Bij dit rapport zit vanaf groep 3 een uitdraai van de CITO toetsen die in februari afgenomen zijn. Tijdens de tweede ronde rapportgesprekken spreken we graag alle ouders.
In juni gaat er nog een derde rapport mee naar huis toe. Dit rapport is vooral een overdracht rapport en beschrijft aan welke doelen het kind nog kan werken. Deze laatste rapportgesprekken zijn weer facultatief.
Ouderapp
Via de ouderapp deelt de groepsleerkracht foto’s en berichten over wat er in de klas speelt en waar in de klas aan wordt gewerkt.Nieuwsbrief
Op de laatste donderdag van de maand ontvang je onze nieuwsbrief ’t Pitje. Hierin wordt informatie gegeven en worden bepaalde activiteiten toegelicht. De nieuwsbrief wordt via de mail verstuurd. -
Klachtenprocedure en vertrouwenspersonen
Mochten er problemen zijn, dan is het natuurlijk prettig dat je die eerst probeert op te lossen met de direct betrokkene(n). Wanneer dit niet naar tevredenheid verloopt, kun je contact opnemen met de directie. Mocht ook dit geen oplossing bieden, dan heeft onze school een procedure voor melding en afhandeling van klachten.
De klachtenregeling
Bij klachten hanteert onze school het model klachtenregeling van de klachtencommissie Stichting KOMM. De Stichting KOMM is een onafhankelijke regionale klachtencommissie. Zij onderzoekt klachten en adviseert het bestuur van de school over te nemen maatregelen. Contactgegevens vind je op www.eenbes.nl. De klachtenregeling beschrijft de procedure die gevolgd kan worden als er een klacht is. De regeling heeft o.a. betrekking op machtsmisbruik op school, seksuele intimidatie, ernstige vormen van pesten, discriminatie, racisme, agressie en lichamelijk geweld. De regeling geeft aan hoe je klachten verder kunt bespreken met de interne contactpersonen of met de externe vertrouwenspersonen en ook hoe je een klacht kunt indienen bij de klachtencommissie. Op onze school ligt de klachtenregeling ter inzage.Interne contactpersoon:
Onze interne contactpersoon is gemakkelijk aanspreekbaar, zowel voor de kinderen als voor hun ouders. Wat doet de interne contactpersoon?
• luisteren naar de klacht;
• informatie geven over de klachtenprocedure;
• overleggen met de externe vertrouwenspersoon;
• eventueel verwijzen naar de externe vertrouwenspersoon;
• contact houden met de leerling/ouders.
De interne contactpersoon van onze school is:
Tamara Schenkels tamara.schenkels@eenbes.nlExterne vertrouwenspersoon:
8117 0 Nl Klachtenregeling Eenbes
Aan onze school zijn ook externe vertrouwenspersonen verbonden. Hier kun je ook gebruik van maken. Wat doet de externe vertrouwenspersoon nog meer dan de interne contactpersoon?
• nadere informatie geven over de klachtenprocedure;
• zo nodig bemiddelen in de situatie;
• adviseren en ondersteunen bij het indienen van een klacht bij de onafhankelijke klachtencommissie Stichting KOMM of bij aangifte bij de (zeden)politie;
• ondersteuning bieden tijdens de klachtenprocedure;
• zo nodig verwijzen naar professionele hulpverlening;
• contact houden met de interne contactpersoon op school om de belangen van de leerling te bewaken.
De externe vertrouwenspersonen voor alle scholen van Eenbes basisonderwijs zijn afkomstig van het bedrijf &Zelf. De interne contactpersoon van de school verwijst je naar hen door als je er samen niet uitkomt.
Contactpersoon El Theuws is bereikbaar via e-mail:
el.theuws@enzelf.nl of telefonisch via: 06 12407652 -
Medezeggenschapsraad
De Medezeggenschapsraad (MR) praat en denkt mee over allerlei beleidszaken die over het kind gaan. Bijvoorbeeld hoe er les wordt gegeven, hoe er gezorgd wordt voor een prettige sfeer en over de financiën.
De MR heeft instemmings- en adviesrecht (evt link naar algemene Eenbes site)
De MR van BS ‘t Klokhuis bestaat uit 6 leden: 3 ouders en 3 leerkrachten. De ouders worden gekozen door middel van verkiezingen, het schoolteam kiest zelf hun leden.
De MR komt ongeveer zes keer per jaar bijeen en bij dat overleg is
vaak de directie als gesprekspartner aanwezig.De MR is bereiken via mrklokhuis@eenbes.nl
Reglement MR -
Oudervereniging
Onze school werkt prettig samen met een actieve oudervereniging (OV).
De OV zorgt voor meer contact en betrokkenheid tussen de school en de ouders. De OV organiseert enthousiast allerlei activiteiten; denk aan Sinterklaasfeest, Carnaval, Koningsspelen, schoolreis etc. Daarnaast zorgen ze voor versieringen behorend bij de jaarfeesten en dragen ze bij aan de afscheidsactiviteiten van groep 8. Om de kosten van dit alles te kunnen betalen, vraagt de OV ieder jaar alle ouders om een vrijwillige ouderbijdrage. Hierdoor kunnen we zorgen voor een extra leuke schooltijd voor de kinderen.
Vragen, tips of interesse? Spreek een van ons aan of mail orklokhuis@eenbes.nl
Schooltijden en vakanties
-
Schooltijden en gym
Schooltijden
Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 14.30 uur.
Woensdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
De schooldeur gaat om 8.25 uur open.Pauze
Groep 1 t/m 3 speelt buiten van 10.15 uur tot 10.30 uur. Op ma, di en do spelen ze buiten van 12.15 tot 12.30 uur.
Groep 4 t/m 8 speelt buiten van 09.45 uur tot 10.00 uur. Op ma, di en do spelen ze buiten van 12.00 tot 12.15 uurGym
De kleutergroepen hebben minstens 1 keer per week gymnastiek in de inpandige speelzaal.
De groepen 3 t/m 8 hebben twee keer per week een les lichamelijke oefening. -
Vakanties
Vakantierooster 2024-2025
Herfstvakantie: 21-10-24 t/m 25-10-24
Kerstvakantie: 23-12-24 t/m 3-1-25
Voorjaarsvakantie: 3-3-25 t/m 7-3-25
Meivakantie: 21-4-25 t/m 5-5-25
Hemelvaart: 29 + 30-5-25
2e Pinksterdag: 9-6-25
Zomervakantie: 7-7-25 t/m 15-8-25 -
Studiedagen
Studie(mid)dagen 2024-2025
Maandag 7 oktober 2024
Maandag 11 november 2024
Dinsdag 18 februari 2025
Vrijdag 13 juni 2025
Donderdagmiddag 3 juli vanaf 12 uur vrij
Downloads
-
Schoolgids
-
Aanvraag formulier verlof
Verlof dient schriftelijk aangevraagd te worden bij de directie van de school. Via de schoolapp kunt u verlof aanvragen. Via de tegel ‘formulieren’ komt u bij het verlofformulier. Na het invullen van het verlofformulier, ontvangt u via de mail een schriftelijke reactie. Bij een eventuele afwijzing wordt altijd de reden vermeld.
Verlofaanvraag -
Schoolondersteuningsprofiel