Wedstrijdverslag slagbalwedstrijd

Wedstrijdverslag slagbalwedstrijd

 

We schrijven woensdag 21 juli 2016. Het is 8.30 uur, de temperaturen beginnen al te stijgen. Een dag eerder is de belangrijkste slagbalwedstrijd van het jaar afgezegd, het is te heet!

Daarom is de wedstrijd verplaatst naar woensdag.


Groep 8 en het team van ’t Klokhuis zijn gespannen…vandaag strijden ze tegen elkaar om de eer.

Nadat alle pionnen klaar zijn gezet, verzamelen zich al toeschouwers langs het veld. Er wordt al direct geroepen “hup groep 8” en af en toe hoor je een verdwaalde “hup juffen” (de meester wordt voor het gemak even vergeten).

 

Groep 8 is aan slag… Na een knappe vangbal is het al snel is het wisseltijd en mogen de juffen gaan slaan. Zij hebben versterking gekregen van enkele oud leerlingen, te weten Loran, Sanne en Robin. Later sluit ook oud leerling Stefan nog aan.

 

De wedstrijd duurt ruim een half uur. Juf Wilma houdt de score nauwgezet bij en juf Lya houdt de slagballen, uitjes en vangballen nauw in de gaten.
Er wordt flink gewisseld en als laatste is groep 8 aan slag. Dan fluit juf Lya af en wordt de score bekend gemaakt…

 

Uiteindelijk heeft het team 32 punten en groep 8 28 punten. Dat betekent een historische zege voor het team. We hebben in de boeken teruggekeken, maar dat is nog nooit gebeurd.

 

Neemt niet weg dat we ontzettend trots zijn op de (sportieve) vaardigheden en sportiviteit van groep 8. Bedankt groep 8 voor alle mooie jaren en we kijken uit naar de musical vanavond!