Onze nieuwe schoolapp is live!

Onze app op uw smartphone!

Vanaf dit schooljaar gaan we op ’t Klokhuis werken met onze eigen app!
In deze app vindt u onder andere allerlei informatie over onze school, kunt u uw kind ziekmelden en verlof aanvragen.

Wat wij vooral als meerwaarde zien, is dat we u een pushmelding kunnen versturen. Zo kunnen we u heel snel op de hoogte brengen van belangrijke mededelingen. Deze pushberichten kunnen we sturen naar alle ouders, maar ook naar ouders van een bepaalde groep. 
U hoeft overigens niet bang te zijn dat u bestookt wordt door berichten van ons. We zullen de pushmeldingen tot een minimum beperken!

 

Downloaden
We hopen natuurlijk dat u de app gaat downloaden! Op die manier kunnen we u snel bereiken. U kunt de app downloaden door in de app- of playstore te zoeken naar “Basisschool App”. Als u deze app heeft gedownload, kunt u in de app zoeken op Klokhuis.

 

Account aanmaken
Als u pushmeldingen wilt ontvangen en in het klassenboek van de groep van uw kind wil kijken, moet een login aanvragen. Als u de eerste keer inlogt, wordt er gevraagd of u een login aan wilt maken. 
> Klik op Ja
> Klik op Vraag een login aan
> Vul uw gegevens in
Voeg daarna al uw kinderen toe. Voor het toevoegen van uw kinderen heeft u de laatste 4 cijfers van het BSN nummer van uw kind nodig.

U kunt ook eerst de app bekijken en later een login aanmaken. Dit doet u dan door op ‘Persoonlijke inbox’ te klikken en de bovenstaande stappen te doorlopen.

 

Klasbord en klassenboek
Door de komst van onze app komt klasbord te vervallen. In de app vindt u het onderdeel klassenboek. Hierin gaan de leerkrachten foto’s van dagelijkse activiteiten plaatsen. 
Ook voor de leerkrachten is het gebruik van de app nieuw, dus we zullen hier zelf ook nog mee gaan experimenteren!

 

Jaarkalender
De jaarkalender is nog niet bijgewerkt in de app. We wachten op een koppeling tussen de website en de app. Op die manier wordt de kalender van de website, direct bijgewerkt in de app. Dat scheelt ons een boel handmatig werk. Hopelijk is deze koppeling snel klaar!
Op de website is de kalender al wel bijgewerkt. Het is ook mogelijk de kalender in uw eigen agenda te laden. Dit doet u door op agenda te klikken en vervolgens op “Schoolagenda importeren in eigen agenda”.

Uiteraard krijgt u van ons ook nog de papieren kalender.

 

Toekomst
De eerste paar weken zullen we de app gaan gebruiken, ermee experimenteren en daarna ook evalueren. We houden u op de hoogte over onze plannen!

Heeft u vragen over de app of het gebruik ervan? Of lukt er iets niet?

U kunt met uw vragen terecht bij juf Ellen (werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag).